zondag 9 december 2012

Een fabelachtig vest

Tsjongejonge wat ben ik TROTS op mezelf! Ja, met hoofdletters! Want....(rapapa...):

Na 4 jaar - ja je leest het goed, 4 jaar! - is mijn vest eindelijk af. Ik heb wel een goed excuus: er kwamen 2 kinderen tussendoor.
De kleuren op de eerste foto komen het beste overeen, ze zijn gemaakt met lamplicht omdat mijn kinderen me overdag niet toestonden om een foto te maken die niet bewogen was. Ze trokken werkelijk alles uit de kast om het me onmogelijk te maken een foto bij daglicht te maken. Ik wilde spelen. Met mijn vest en camera. Zij wilden ook spelen. Met mij. Ze gingen in beeld staan, duwden me omver, gingen pontificaal voor de camera staan. Goed. Zij wonnen. Dus moeten jullie het doen met iets te harde kleuren (want ik weet toch wel hoe'ie er in het echie uitziet), maar ik heb mijn best gedaan om zo dicht mogelijk in de buurt te komen en dat is op de eerste foto redelijk goed gelukt.

Het is een patroon van Garnstudio gemaakt van Drops Fabel. Hele leuke sokkenwol, waar je bijvoorbeeld ook een vest van kunt breien. Zoals je ziet is het vrij fijne wol en is het dus ook niet zo gek dat ik er zo lang mee bezig ben geweest. Het vest telt 14 vierkantjes en ik had me voorgenomen om deze af te hebben voordat ik van mijn dochter zou bevallen. Dat is gelukt, maar daarna is het vest stil komen te liggen en kwam er een heleboel ander leuks tussendoor. Maar ik ben nu dingen aan het afmaken, omdat mijn man moppert over alles wat zich maar opstapelt en niet afraakt en omdat we een beetje moeten bezuinigen. Dus zomaar out of de blue weer een fortuin uitgeven aan wol is een beetje onzin als ik nog zoveel in huis heb liggen.

Ik ben ook ontzettend aan het genieten van de knopen die erop zitten, die hebben we gevonden op de markt. Alsof ze ervoor gemaakt zijn!
 En nu alleen nog de naden even stomen en dan kan'ie aan. Precies op tijd voor de winter!

4 opmerkingen:

 1. Vier jaar, oeps haha, maar... dan heb je ook wat :-) Hij is mooi hoor, ik vind die vierkantjes erg leuk, lijkt me niet heel makkelijk om dat te maken. Veel draagplezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geklooi met veel breinaalden en als je eenmaal doorhebt hoe je dat doet zonder dat de overige breinaalden in de weg gaan zitten, is het best goed te doen. Maar dat kost wel een paar vierkantjes voordat je dat doorhebt :)

   Verwijderen
 2. Gevalletje lange adem! Je hebt 'm wel echt op het juiste moment af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja he, dat heb ik weer goed voor elkaar. Nu die strijkbout nog aanzetten :)

  BeantwoordenVerwijderen