zondag 3 maart 2013

Groenten uit eigen tuin

Hier hebben we zin in de lente!!! Vorige week moest Kaatje thuisblijven vanwege waterpokkels - zoals ze ze zelf noemt. Verder geen koorts, maar met blaasjes mag je niet naar de crèche. Dus ben ik een dagje gezellig met haar thuisgebleven en zijn we naar het tuincentrum gegaan om zaadjes te zoeken. Ze wilde vanalles hebben; ui, spinazie, knoflook, eigenlijk alles wat ze een beetje herkende.
We hebben flink ingeslagen en zijn nu in het bezit van een minikasje dat in de vensterbank zijn werk staat te doen. Ik hoop hier over niet al te lange tijd aubergine, tomaat en paprika uit te zien groeien.


Ik heb al eerder een en ander gezaaid en dat begint langzaam te groeien. De rucola doet het goed. Ik zie een zomer vol salades tegemoet. Er zit nog voor een heel weeshuis zaad in de verpakking.


De snackkomkommer doet het tot nu toe het beste. We zijn waarschijnlijk de hele zomer komkommers aan het eten en uitdelen.


Van alle aardbeienzaadjes is er 1 uitgekomen, maar die houdt zichzelf dapper staande tussen de komkommer!


En nog een beetje een zielig klein plantje, maar hij doet het wel, dus ik heb hoop! Het is honingkruid, een plantje dat je kunt gebruiken als natuurlijke zoetstof.Dit had ze ook nog uitgekozen, inclusief pot. We zijn ons er iedere dag over aan het verwonderen hoe snel de bolletjes uitkomen. Ik heb alleen geen idee meer wat het is, iets met veelkleurige bloemetjes.


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat het al gaat groeien!! En veel ook. Wij gaan dit jaar ook voor het eerst moestuinen... ben benieuwd.
    Hoe staat het inmiddels met de waterpokkels? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jaaa leuk hè!
    De waterpokkels zijn overgesprongen op haar broertje, maar die is er inmiddels weer van genezen :)

    BeantwoordenVerwijderen