donderdag 16 februari 2012

Projecten

Ik heb verschillende projecten lopen zo hier in huis, verspreid over zolder en benedenverdieping. Het gaat vooral om handwerkklusjes die je makkelijk op kunt bergen maar ik begin steeds slechter te worden in het afmaken van die klusjes. Ik begin heel enthousiast aan het breien van een vest en vervolgens ben ik uitgekeken op het patroon of op de wol en dan begin ik weer iets nieuws...Met als gevolg dat er nu verschillende onafgemaakte breisels beneden liggen. Een paar daarvan zijn echt bijna af (ik heb een vest waarvan ik alleen nog maar de mouwen aan het lijf hoef te maken), maar ik kan de motivatie niet meer vinden om het af te maken. Dat vest bijvoorbeeld, daar ben ik toch al 3 jaar zoet mee. En het is echt bijna af. Maar ik heb zin in iets nieuws en zo ben ik afgelopen week begonnen aan een nieuwe trui (brei) voor mezelf en een rok (naai), terwijl er voor mijn dochter nog een blouse bijna af aan een haakje hangt en voor mijn zoon een vest dat half af is...En zodra ik met iets nieuws begin, kost het me ontzettend veel moeite om nog het oude af te maken.
Ik heb er een keer een dialoog over gevoerd met mijn dialoogmaatje en het kwam er een beetje op neer dat ik bang was dat het - eenmaal af - niet mooi zou zijn (stom model, te wijd, te groot). Dus dan maar niet af en nooit te weten komen of ik er tevreden mee ben, dan loop ik tenminste ook niet het risico dat het af is en de moeite van het dragen niet waard (en o, ik kan het dus blijkbaar niet!). En dus verspilde energie...Maargoed, ik geloof dat ik voldoende energie verspil in het niet afmaken van al die dingen die nog op stapel liggen, want zo kunnen ze ook niet gedragen worden. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit besef mij ervan zou kunnen overtuigen om al die dingen die nog onaf liggen te zijn af te maken maar ik geloof dat ik nog niet overtuigd ben van het feit dat het me meer oplevert wanneer ik het afmaak.

Ik neem me bij deze voor weer eens wat af te maken en voorlopig geen nieuwe lapjes en bolletjes wol meer te kopen voordat door de stapel heen ben. Ik ben benieuwd hoe lang ik me hier aan ga houden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten