* 450 gr spliterwten
* 2 1/2 liter water
* 2 tl kurkuma
* 4 tl komijnpoeder
* eventueel wat saffraan
* 2 uien, in grove stukken
* 5 tenen knoflook, in stukken gehakt
* 1 rode paprika, ook in grove stukken
* 1 tomaat, in grove stukken (je kookt het toch allemaal tot prut)
* wat peterselie (ja sorry...)
* wat koriander (nogmaals sorry...)
* zout & peper
De spliterwten een nacht weken in het water. 's Ochtends aan de kook brengen en het schuim afscheppen. Daarna doe je pas de rest van de ingrediënten erin, omdat je ze anders met het schuim afscheppen zo je gootsteen weer inkiept. Laat dit onder af en toe roeren 2 uur koken, of tot de erwten goed stukgekookt zijn. Roer het door met een garde of een houten lepel en de velletjes van de tomaat en paprika kun je er nu uitvissen, mocht je dat heel graag willen. Lekker laten staan en warm het 's avonds weer op. Serveren met een scheut olijfolie, flink wat komijnpoeder en brood.
De soep is de volgende dag eigenlijk nog lekkerder, omdat'ie dan goed ingedikt is.
Mmmm...eet smakelijk!
(en laat je niet afschrikken door het vieze fornuis, ik kan niet koken zonder alles om me heen vies te maken)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten