Men neme
- 150 gr amandelmeel, of hele amandelen maar dan moet je wel in het bezit zijn van een kruiden/koffiemolentje
- 250-300 gr poedersuiker
- ruim 1/2 eiwit, losgeklopt
- 1 tl water
- optioneel: smaak- en kleurstoffen
Men doet
Maal als het nodig is de amandelen fijn, roer de rest van de ingrediënten erdoor en maal het geheel nog eens. Wikkel het mengsel in een vochtige doek en laat dit een nacht staan. Je kunt de marsepein in stukken verdelen en kleur- en smaakstoffen toevoegen. Rol er nu balletjes of andere vormpjes van.
Men denke aan
- Als de marsepein te vochtig is kun je wat poedersuiker toevoegen, hetzelfde geldt wanneer je het niet zoet genoeg vindt. Mocht het te droog zijn, voeg dan wat water toe. Begin met een 1/2 tl, het is namelijk snel te veel. De structuur van de marsepein is goed wanneer je er een balletje van kunt draaien tussen je handen zonder dat het uit elkaar brokkelt of heel erg aan je handen blijft plakken.
- Als je aardappeltjes wil maken wrijf je je handen in met wat cacao en rol je de bolletjes licht tussen je handen (zie foto)
- Marsepein blijft langer goed wanneer je het in plasticfolie of waspapier wikkelt en in een blik legt en het in de koelkast bewaart.
Men eet smakelijk! :)
Dat gaan we hier eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen