dinsdag 19 maart 2013

Gehaakte beanie

Afgelopen vrijdag was ik met 't Kaatje in de stad. Ze wilde niet mee, ging op de grond liggen en huilde hartverscheurend omdat het koud was buiten. Maar vaderlief lag ziek op bed, dus had ze eigenlijk geen keuze. Ik had ook thuis kunnen blijven, maar dat wilde ik niet. Er moesten nog knoopjes komen op het vestje van Monneke en dat wilde ik heel graag NU doen. En het voer voor de katten was bijna op, ook een redelijk argument om even de deur uit te willen. Dus het meisje lekker warm ingepakt onder een grote grijze fleecedeken achterop mijn fiets. Ik mocht niet te hard over hobbels. Ze wilde geen druppels in haar oog. Het was koud. Omdat ik van het hele uitstapje geen kwelling wilde maken, mocht ze bij de knopenwinkel ook een bolletje wol uitkiezen. Mijn oog viel op deze katoen van Katia (Bombay) (er zijn nog veel meer mooie kleurtjes!!!) en 't Kaatje vond hem ook erg mooi. Ze mocht zelf kiezen wat ik ervan moest maken. Een trui, een trui voor Label (haar allerallerallerliefste knuffel, onlangs voorzien van een mondje zodat ze met haar kan praten). Prima. Maar dan wil ik ook een mutsje voor je maken. Met dit compromis liepen we niet veel later met 5 knoopjes en een paar bolletjes katoen de winkel uit.

Het was bedoeld als nieuw openbaar vervoerproject, maar omdat ik de dag daarna met buikgriep geveld op bed lag, is het een buikgriepproject geworden. En met zo'n dagje in bed wil het gefröbel wel vlotten. Het mutsje is al af, het truitje is in de maak. Ze wilde wederom niet poseren met mutsje op, maar Monneke loopt er ook regelmatig mee rond. Dus bij deze weer een foto van mijn trouwe model.



dinsdag 12 maart 2013

Nog een project af


Hiephoi, er is weer een breiproject af! Nog zoeen waar ik al lange tijd mee bezig was, omdat ik hem voor Monneke bedacht had en toen ik er mee begon, paste 't Monneke er nog lang niet in. Tijd zat, dacht ik. Maar voor je het weet is die tijd voorbij en zit diezelfde zoon plots in de maat van het vest dat ik nog steeds onaf in de breimand had liggen. Gelukkig breng ik wat uren door in het openbaar vervoer, dus het vest is nog voordat hij eruit gegroeid is, af gekregen. Wederom een pluim voor mij. Het jeukt alweer om met nieuwe dingen te beginnen, maar er ligt nog veel op stapel, eerst daar een eind aan breien. Letterlijk en figuurlijk.

Er was nogal wat wind. Het vest wilde niet stilhangen voor de foto. 


donderdag 7 maart 2013

Uitslag give away

And the winner is...




Gefeliciteerd! Het uiltje komt jouw kant op!
(het is een ballon, dat blauwe opgerolde draadje)

zondag 3 maart 2013

Groenten uit eigen tuin

Hier hebben we zin in de lente!!! Vorige week moest Kaatje thuisblijven vanwege waterpokkels - zoals ze ze zelf noemt. Verder geen koorts, maar met blaasjes mag je niet naar de crèche. Dus ben ik een dagje gezellig met haar thuisgebleven en zijn we naar het tuincentrum gegaan om zaadjes te zoeken. Ze wilde vanalles hebben; ui, spinazie, knoflook, eigenlijk alles wat ze een beetje herkende.
We hebben flink ingeslagen en zijn nu in het bezit van een minikasje dat in de vensterbank zijn werk staat te doen. Ik hoop hier over niet al te lange tijd aubergine, tomaat en paprika uit te zien groeien.


Ik heb al eerder een en ander gezaaid en dat begint langzaam te groeien. De rucola doet het goed. Ik zie een zomer vol salades tegemoet. Er zit nog voor een heel weeshuis zaad in de verpakking.


De snackkomkommer doet het tot nu toe het beste. We zijn waarschijnlijk de hele zomer komkommers aan het eten en uitdelen.


Van alle aardbeienzaadjes is er 1 uitgekomen, maar die houdt zichzelf dapper staande tussen de komkommer!


En nog een beetje een zielig klein plantje, maar hij doet het wel, dus ik heb hoop! Het is honingkruid, een plantje dat je kunt gebruiken als natuurlijke zoetstof.



Dit had ze ook nog uitgekozen, inclusief pot. We zijn ons er iedere dag over aan het verwonderen hoe snel de bolletjes uitkomen. Ik heb alleen geen idee meer wat het is, iets met veelkleurige bloemetjes.